вівторок, 14 березня 2017 р.

Засідання клубу за інтересами на тему: "Книга чи комп'ютер"

 10 лютого 2017 року в  Карпилівській  сільській бібліотеці відбулося засідання з клубом за Інтересами «Юні друзі бібліотеки».  Бібліотека підготувала для своїх відвідувачів цікаву тему для роздумів та обговорення: бесіда-диспут «Книга чи комп'ютер - ваша точка зору».  завдання заходу: формування  інтересу  до власного здоров'я; техніки; формування ціннісного ставлення до власного здоров'я; формувати погляд  і переконання щодо комп'ютерних  ігор; сформувати прагнення  до самовдосконалення у сфері новітніх інформаційних технологій.
  Члени клубу за інтересами  є різного віку  це діти  3, 4, 5, класів.
В кількості 14 чоловік.
  Розпочала захід я з бесіди на  дану тему  розповіла дітям для чого потрібен комп'ютер і звідки він взявся.
Комп'ютер чи книги? Книги чи комп'ютер? Що ж заслуговує на більшу увагу? Що займає важливіше місце в нашому житті? По-перше, книга завжди залишалась вірним супутником інтелігентної, освіченої людини. Цікаво те, що друкований матеріал, поданий у такій формі, часто виконує роль доброго друга, який не тільки розширює твій світогляд, а й може розважити в холодний зимовий вечір чи навіть врятувати від небажаної самотності. Мабуть, хтось зі мною не погодиться, але книга все ж може змінити життя. Звичайно, вона не перевертає його з ніг на голову, але, зазвичай, потрапивши в потрібний момент у руки потрібної людини, сприяє її розвитку та неодмінному швидкому вдосконаленню. Тому і в наші дні популярною залишається стара, невмируща мудрість: «Книга — джерело життя». Яскравим прикладом, який вдало ілюструє наведений вище аргумент, є події, змальовані в романі Павла Загребельного «Диво», де частково порушено питання ролі книги в житті людини. Маленький хлопчик Ярослав народився кульгавим, а все своє дитинство він сильно хворів. Тому увагою батька був трохи обділений. Князь Володимир не хотів допомагати йому вивчати військову справу, брати з собою в походи. Тому єдиною розрадою хлопця залишалось читання книжок. Оця повага та любов до книг змінили Ярослава, довгі години, проведені над книжками, дали свої результати. Отримавши о той колосальний багаж знань, Ярослав став найосвідченішою людиною у своїй сім'ї, а потім і в цілій країні. Адже саме він зумів зайняти Київський престол незадовго після смерті батька. А ім'я, яке дав йому народ, говорить саме за себе, бо саме цього чоловіка ми знаємо як Ярослава Мудрого.
По-друге, не можна ігнорувати й інше, не менш важливе джерело інформації — сучасний персональний комп'ютер. Цей пристрій є у кожному домі, офісі, магазині, навіть класній кімнаті. Ця багатоопераційна система дозволяє нам знаходити, поширювати, аналізувати, створювати, редагувати й просто отримувати потрібну інформацію, людям не потрібно навіть виходити з власного будинку. Тому роль цього диво-винаходу неможливо переоцінити на сучасному етапі розвитку суспільства.
Отже, не треба намагатися порівняти непорівнюване й обрати з кращого найкраще, бо нікому це ще досі не вдалося. Треба затямити, що книга і комп'ютер завжди залишатимуться основними джерелами інформації, які не просто мирно співіснують, а й вдало доповнюють одне одного.

Немає коментарів:

Дописати коментар